شماره: 15
1398/07/29
برگزاری سیزدهمین جلسه ژورنال کلاب

سیزدهمین جلسه ژورنال کلاب روز دوشنبه 98.07.29 با حضور کادر درمانی کلینیک زخم دکتر کوشا برگزار شد.

سیزدهمین جلسه ژورنال کلاب روز دوشنبه 98.07.29 با حضور کادر درمانی کلینیک زخم دکتر کوشا برگزار شد.

در ابتدای جلسه دکتر احمد کوشا، متخصص عفونی، در خصوص بیماری لنفانژیت توضیح دادند که در ادامه به صحبت های ایشان می پردازیم.

لنفانژیت به عفونت گره های لنفی موجود در سیستم لنفی گفته می شود. این بیماری که معمولا در دست ها و پاها اتفاق می افتد با درد و تورم اندام ها خود را نمایان می کند. لنفانژیت اندام فوقانی اغلب در خانم هایی که سابقه عمل جراحی پستان دارند (به دلیل دستکاری شدن گره های لنفاوی ناحیه زیربغل) مشاهده می شود. ایشان درمورد درمان این بیماری فرمودند: اغلب روش هایی که برای درمان این بیماری به کار می رود در جهت فشردن بافت است تا مایعات اضافی بافت تخلیه و در نهایت سبب حفظ تعادل مایعات در خون و بافت شود. از راه های درمانی لنفانژیت می توان به ورزش، پوشاندن فشاری بازو و پا ( بانداز )، ماساژ، استفاده از جوراب یا شلوارهای فشاری اشاره کرد.

 

در ادامه جلسه، جناب آقای امینی به ارایه نکاتی درباره ماگوت تراپی پرداخته و فرمودند: ماگوت تراپی یا لارو درمانی بهره گیری از لاروهای مگس در ترمیم زخم های مزمن و عفونی مثل زخم دیابتی،سوختگی و زخم بستر است. در این روش لاروها به صورت استریل کشت داده شده سپس برروی سطح زخم منتقل میشوند. این لاروها با ترشح بزاق شان روی نسوج مرده، سطح زخم را تحریک و باعث برداشت بافت های مرده و  تسریع در روند ترمیم زخم میشوند.

از مزایای ماگوت تراپی برای درمان زخم می توان به کوتاه شدن دوره درمان، کاهش هزینه ها (به دنبال کاهش دوره درمان) و افزایش احتمال بهبودی اشاره کرد.

لاروهای مگس بافت های نکروزه را از بین برده و نسوج زنده و سالم را فعال می کنند و میتوانند میکروب های زخم را کاهش دهند و درنهایت اثار بهبودی زخم نمایان شود. تمیز شدن سطح زخم یکی از ملاک های بسیار مهمی است که در لارودرمانی شاهد ان هستیم.

حق انتشار محفوظ است ©